Kérem várjon

Antall József Tudásközpont

 

Tudományos és innovatív központ, budapesti és brüsszeli irodákkal rendelkező think-tank, könyvkiadó, számos szakmai és ismeretterjesztő konferencia és rendezvénysorozat szervezője.

Programjaink kiemelten szólnak az alap- és mesterképzésben résztvevő egyetemi hallgatóknak és középiskolás pályaorientációval is foglalkozunk. Az intézmény célja, hogy a tehetséggondozás, mint antalli gondolat tovább éljen, és a különböző tudományterületeken, innovatív témákban megvalósuló hiánypótló előadások, valamint a fiatalok kapcsolati hálóját erősítendő szakmai együttműködések révén egy sikeres vezető generációt neveljenek ki a mai Z-generációból.

Az AJTK közel tíz év tapasztalattal a háta mögött olyan hazai think tank-ké vált, amely bizonyos témákban (Visegrádi Együttműködés, az EU, USA és Kína jövőbeni szerepe; biztonságpolitika; fenntartható fejlődés; technológiai és társadalmi innováció) régiós viszonylatban megkerülhetetlen, szakértőink pedig a különböző szakmai beszélgetések rendszeres vendégei a médiában.

A Tudásközpont legfontosabb rendezvényei a SUSCO fenntarthatósággal foglalkozó konferencia, az évente megrendezésre kerülő Biztonságpolitikai konferencia valamint a think.BDPST stratégiai innovációs konferencia és start-up expo, amely egy kifejezetten fiatal vezetőknek létrehozott workshop héttel, a Young Leader’s Forum-mal egészül ki. A rendezvények szervezésébe és a szakmai tevékenységbe a gyakornoki programjainkon keresztül kapcsolódhatnak be az egyetemista és középiskolás diákok.