Kérem várjon

Bosch csoport

A cég különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői- és szervizhálózat a teljes országot lefedi. Folyamatosan keresik a tehetségeket, és várják a szakemberek jelentkezését gyakornoki és friss diplomásoknak szóló pozícióikra.

Olvasd el, miért érdemes csatlakoznod a Boschoz!

 

Ez az a 3 jelző, ami legjobban leírja a Bosch csoportot, mint munkaadót:

Innovatív: a különböző üzleti területeink (mobilitási megoldások, ipari technika, fogyasztási cikkek, energia- és épülettechnika) mindegyikében arra törekszenek, hogy a jövőt formáló, hasznos termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak, amik javítják az életminőséget.

Felelősségteljes: A fenntarthatóság a vállalat hosszú távú sikerének biztosítása mellett a természeti erőforrások megóvását is jelenti.

Sokszínű: A cégen belül kiemelten fontosnak tartják az egyediség méltányolását, a sokféleséget pedig fontos előnyként értékelik.

bosch_idezet

 

Ezeket a tulajdonságokat figyelik és értékelik leginkább a pályázóknál és munkatársaknál:

A Bosch csoport célja, hogy a vállalat belső értékeivel könnyen azonosulni tudó munkatársakat alkalmazzanak, így nyitott, felelősségteljes és szakmai fejlődést és kihívásokat kereső szakemberek jelentkezését várják.

Számos gyakornokként kezdő kolléga építi tudatosan karrierjét a cégnél, köszönhetően annak, hogy az első pillanattól igazi perspektívát jelentő állást tölthetnek be. Kis László Dániel példája jól mutatja, hogy a céges érték mentén tanuló generáció nagyon fontos számukra.

A vállalatnak fontos, hogy támogassa kollégáinak szakmai fejlődését:

A Bosch célja, hogy kortól és tapasztalattól függetlenül minden munkatársa előtt nyitva álljon a szakmai fejlődés lehetősége, így minden náluk dolgozó ember több, cégen belüli tréningen is részt vesz évente. Aktívan segítik munkatársaik részvételét interkulturális- és nyelvi kurzusokon, illetve egyéni munkatársfejlesztő képzési programokon.

Könnyedén megtalálhatod a számodra leginkább motiváló karrierutat:

Lehetőség van szakmai specializálódásra és vezetői, leadership valamint projekt irányú továbblépésre is. Kifejezetten figyelnek a vezetői utánpótlásképzésre is: frissdiplomásoknak szól a Junior Managers Program (JMP) nevet viselő program.

Hét magyarországi telephelyen kínálnak nyitott pozíciókat:

allasok

A kiválasztási folyamatról a következőket érdemes tudnod:

Gyakornoki és főállású pozíció megpályázása esetén:
Beérkező pályázatok (CV) értékelése -> telefonos HR előszűrés -> személyes interjú (HR és szakmai vezető vagy kolléga)

Junior Managers Programba jelentkezéskor:
Beérkező pályázatok (CV) -> telefonos HR előszűrés -> Értékelő központ (Assessment Center) -> személyes interjú(k)

Itthon is nemzetközi környezetben dolgozhatsz, de akár külföldi projektmunkákban is bizonyíthatsz:

A magyarországi Bosch csoportnál több mint 30 különböző nemzetiségű munkatárs dolgozik. Telephelyeiken állandó kapcsolatban vannak más Bosch telephelyekkel világszerte, így interkulturális és nyelvi tréning lehetőséget is biztosítanak.

Inspiráló és összetartó közösségben dolgozhatsz:

Rendszeresek a belső céges rendezvények pl. családi nap. Nagy hangsúlyt fektetnek a work-life balance kialakítására és fenntartására, ezért rugalmas munkaidőt és home-office munkavégzést is lehetővé tesznek. Gyakran szerveznek csapatépítő programokat, és nem ritka, hogy a kollégák kötetlenül, munkaidőn kívül is találkoznak.

Több aktív, munkahelyi közösség is működik a cégben:

A Bosch Big Band: lelkes és muzikális Bosch-munkavállalókból áll, akik önkéntesen, szabad idejükben próbálnak és koncerteznek. Nagyon aktív a futóklub is, szinte minden neves futóversenyen képviselik a céget. Működik a különböző telephelyeiken saját squash klub, futball, kosár, röplabda, ping-pong és úszó csapat is.

futas

Az inspiráló színes munkahelyi környezet a cég számára is nagyon fontos, ezért számos kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésre telephelyeken belül is: kávézók, kantinok, „Denkzelle” – kreatív sarkok.

Tudj meg többet rólunk!

Nézd meg image videónkat!