Kérem várjon

Gyakornokoskodás magyar hallgatói jogviszony nélkül

Mint tudjátok, a NEXT a Nagy-Britanniában tanuló magyar egyetemi hallgatóknak kíván gyakornoki lehetőséget teremteni Magyarországon a nyári hónapokban. Sokatokban felmerült a kérdés, hogy hogyan lehetséges gyakornoki pozíciót betölteni magyar hallgatói jogviszony nélkül? Erre igyekszünk magyarázatot adni ebben a bejegyzésben.  

A Magyarországon tevékenységet folytató munkáltatók többsége úgynevezett iskolaszövetkezeteken keresztül foglalkoztatja gyakornokait. Ennek költséghatékonysági és adminisztratív okai vannak. A munkáltatók a foglalkoztatottak után három féle közterhet kötelesek fizetni:

  1. Személyi jövedelemadó: a munkavállaló bruttó béréből kerül levonásra
  2. Társadalombiztosítási járulék: a munkavállaló bruttó béréből kerül levonásra
  3. Szociális hozzájárulási adó: a munkáltató köteles megfizetni az államnak a bruttó bér felett

A iskolaszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatás egyik előnye, hogy a Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező gyakornokra a munkáltató adó- illetve járulékkedvezményt vehet igénybe. Ennek értelmében a munkáltató mentesül a szociális hozzájárulási adó, a hallgató pedig a társadalombiztosítási járulék befizetésének a kötelezettsége alól. Továbbá az iskolaszövetkezet az adminisztrációs terheket is átvállalja.

A Nemzeti Felsőoktatási Törvény értelmében azonban a külföldön tanuló diák nem minősül Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak. Semmi akadálya annak, hogy a külföldön tanuló hallgató belépjen egy iskolaszövetkezetbe, azonban az ő esetében a munkáltató nem tudja a fent említett adókedvezményt igénybe venni, így az iskolaszövetkezetek jellemzően nem tudják foglalkoztatni a külföldi oktatási intézménybe járó diákokat. A forma, amiben a foglalkoztatás megvalósítható a munkaerő-kölcsönzés. Ez a tevékenység az iskolaszövetkezeteknek nincs benne a profiljában, azonban számos munkaerő-kölcsönző tevékenykedik a magyar munkaerőpiacon. A munkaerő-kölcsönzőn keresztül történő alkalmazás megközelítőleg 10-15%-os bérköltséggel jelent többet a munkáltatónak, mintha saját állományban foglalkoztatná a gyakornokot. Természetesen vannak olyan munkáltatók is, akiknek van gyakornoki pozícióra elkülönített létszámuk, így saját állományban alkalmazzák gyakornokaikat.

Mi van akkor, ha itthon is fizetsz TB hozzájárulást?

Ez lehetővé teszi számodra, hogy teljes körben igénybe vedd az államilag biztosított egészségügyi szolgáltatásokat itthon. Azonban nem érinti a szociális hozzájárulási adót, amire az adókedvezmény vonatkozik.

Könnyebbséget jelenthet a diákigazolvány honosítása?

A diákigazolvány honosítása hasznos lehet, hiszen számos kedvezményre feljogosít. Ilyenek például az utazási kedvezmény és különböző diák belépők. A honosítással azonban nem válik a külföldi jogviszony hazai hallgatói jogviszonnyá – tehát foglalkoztatási szempontból nem jelent különbséget.

A NEXT-ben résztvevő munkáltatók biztosítják, hogy a gyakornokokat adminisztratív nehézség nélkül tudják foglalkoztatni.

Igyekeztünk lefedni azokat a kérdéseket, amivel többen megkerestetek minket. Ha további kérdőjel maradt benned, kérlek írj nekünk a hello@nexthungary.com e-mail címen, és igyekszünk válaszolni!

A cikket lektorálta: Dr Simon Balázs, Legal and Communication Executive, HUMANIA HRS Group Zrt.