Kérem várjon

Hozd ki a legtöbbet a szakmai gyakorlatból!

Felvételt nyertél nyári gyakorlatra? Hurrá! Gratulálunk!

Ha még nem rendelkezel munkatapasztalattal, a nagy öröm mellett azért némi izgalmat is érezhetsz. Milyen lesz a csapat? Hasznosnak bizonyulok majd? Mit várnak konkrétan tőlem? Készüljek valahogy?

Ez egy teljesen természetes és reális érzés. Egy új szakmai tapasztalat mindenki, még a rutinos munkavállaló számára is tartogat kihívásokat. Új környezet, új szervezeti struktúra, új munkafolyamatok, új elvárások, bizonyítási nyomás... Talán ez utóbbi a fő, bár sokszor nem tudatos kiindulási pontja az izgalomnak. Olyan emberekben kell kialakítanunk pozitív képet magunkról, akik nem ismernek minket. Hiába minden eddigi eredményünk és elismerés.

A legtöbb munkáltató gyakornokként azonban nem várja el tőled, hogy kiforrott tudással és szakmai készségekkel lépj be a munkahelyedre. Ezt Vass Zoltán, a Nestlé Talent Acquisition és Employer Branding Specialistája is megerősíti:

“Én nem keresek szakmai tapasztalatot, vagy hogy bárki fejből tudja a tankönyveket. Az ismereteket, amik ezen a munkahelyen szükségesek, azokat úgy is mi adjuk át nekik.” 

Ennek ellenére lehet és érdemes is tudatosan készülni a gyakorlatra, hogy a legtöbbet hozhasd ki a tapasztalatból. Íme néhány tipp!

Bár a felvételi interjúdra már vélhetően átnézted a hozzáférhető információkat, kezdés előtt azért javasolt további kutatómunkát végezni.

Milyen piaci trendek jellemzők az adott szektorra?

Mik a vállalat legnagyobb lehetőségei és kihívásai?

Mivel próbálkoznak a versenytársak?

Ha képben vagy ezekben a kérdésekben, nem csak könnyebb lesz bekapcsolódni szakmai beszélgetésekbe, vagy akár kezdeményezni azokat, hanem tájékozottságoddal kivívhatod kollégáid elismerését.

Érdemes utánanézni leendő kollégáidnak is, ha elérhető egy bemutatkozó róluk a weblapon vagy a LinkedIn-en. Kellemesen meg fognak lepődni a figyelmességeden - kivéve persze, ha Mr. Sherlock Holmes benyomását kelted! :-)

Mielőtt munkába állsz, nem árthat átnézni a ruhatárad. Az interjún már kaptál egy képet a vállalati dress code-ról – gondold át, hogy mely’ szettjeid illeszkednek ebbe leginkább. Ha bizonytalan vagy, inkább indíts egy smart casual vonallal. Aztán fokozatosan tisztulni fog a kép és megjön a magabiztosság az öltözködést illetően is.   

A legtöbb gyakornoki program kijelöl egy mentort, egy tapasztalt munkavállalót a gyakornok mellé. A mentor felel a feladatok kiosztásáért, ellenőrzi a feladat megvalósítását és nyomon követi a gyakornok fejlődési útját. A mentorral való jó szakmai és személyes kapcsolat gyakran a gyakornoki élmény egyik legfontosabb alapköve. A mentorral való együttműködés minőségének a függvényében két különböző mentorral dolgozó gyakornoknak teljesen eltérő tapasztalata lehet ugyanazzal a vállalattal. Viszont nincs ez másképp tapasztalt munkavállalóként sem, hiszen a felettesünkkel vagy közvetlen kollégánkkal való kapcsolat jelentősen meghatározza általános munkahelyi közérzetünket.

Kezdés előtt gondold át, hogy milyen készségekben szeretnél fejlődni, milyen ismeretekkel szeretnél gazdagodni a program végére, és beszélj ezekről őszintén a mentoroddal. Szintén fordulj hozzá bizalommal, ha bármiben elbizonytalanodsz. És ha bármi olyan kérdés merül fel benned a gyakornokság folyamán, amit egy független szakemberrel szeretnél megvitatni, lépj kapcsolatba velünk a       hello@nexthungary.com-on!

Mint minden új munkahelynél és munkakörnél, légy türelmes önmagaddal és a munkáltatóddal. Időbe telik, míg kiismeritek egymást, ezért hasznos lehet megfigyelő álláspontra helyezkedni az első 1-2 hétben. Kezdetben várható, hogy egyszerűbb, operatívabb feladatokat kapsz, hogy kollégáid megismerjék a feladatvégzési módszertanod, erősségeid, illetve fejlesztendő készségeid. Ahogy bejáratódik a közös munka mindkét fél kölcsönös elégedettségére, úgy növekedhet fokozatosan a gyakornokra bízott feladatok komplexitása és a velük járó felelősség is.

A bizalomépítést szintén segíti mindkét oldalról, ha részt veszel a vállalaton belüli közösségi tevékenységekben, illetve nyitott szemmel jársz, és a saját feladataid mellett besegítesz kollégáidnak is.

Ne feledd, hogy a szakmai tapasztalatszerzés mellett a gyakornoki program célja önismereted mélyítése. A hosszú távú elköteleződést nem kívánó együttműködés során tovább körvonalazódik majd benned, hogy milyen szektorban, milyen típusú munkáltatónál, és milyen vállalati kultúrában érzed igazán elemedben magad. Ha pedig a közös munka megerősíti az érdeklődésed a gyakornoki lehetőséget biztosító munkáltató iránt, adj hangot ennek, és igyekezz feltárni az esetleges későbbi, illetve további együttműködés lehetőségét.

Sikerélményekben gazdag munkát kívánunk!

 

Kiss Éva, Szenior Tehetségfejlesztési Szakértő